Diabetiker och andra i riskgrupper kommer inte att vaccineras med Astra Zenecas vaccin

Diabetiker och andra i riskgrupper kommer inte att vaccineras med Astra Zenecas vaccin

Av Jouni Tervalampi, 31 januari 2021 tervalampi(a)mail.com

Nu har granskningen från EMA publicerats och med all sannolikhet kommer Astra Zenecas vaccin inte erbjudas till den medicinska riskgruppen mellan 18-69 år och gravida kvinnor. Anledningen är ganska enkel, det har inte gjorts någon studie på dessa grupper. Hur det blir med de över 55 år där studien är bristfälligt är idag oklart. Det kan bli ett beslut om det i april.
Man kan säga att vi i den medicinska riskgruppen dragit nitlotten och att vi får förlita på Pfizer/Biotech och Modernas vaccin. Vinstlotten är alla friska människor för det kommer innebära att man kommer delas upp i två grupper, riskgrupper som får Pfizer/Biotech och Modernas vaccin och alla friska som får Astra Zenecas vaccin. Då får vi hoppas att regionerna vaccinerar de som har utsatta yrken, som lärare, bussförare och de yrkesgrupperna där man har stor kontakt med människor.

Jag tillhör riskgrupperna med diabetes med högt blodtryck och högt långtidssocker ändå är jag lättad för jag vill inte vaccineras med ett vaccin som ger ett skydd över 50 procent. Då skulle man få vara oroligt jämt och ständigt.
Vi i den medicinska riskgruppen mellan 18-69 år som är lägst prioriterade av alla riskgrupper och vi får vara glada om vi blir vaccinerade före midsommar. Över halva friska befolkningen i Sverige kommer vara vaccinerade före innan vi i den medicinska riskgruppen mellan 18-69 år får vårt vaccin. Vi vet ju alla hur egoistiskt människan är i Sverige och väldigt många bryr sig överhuvudtaget inte om riskgrupper och det kommer än värre när fler friska människor får vaccin. Redan nu är det så att vi som tillhör riskgrupperna får skydda oss mot alla andra människor.

Ska väl tillägga att Sverige har beställt 4,2 miljoner doser av vaccinet Pfizer/Biotech och 1,8 miljoner doser av vaccinet Moderna vilket räcker till 3 miljoner människor. Det beror på leveranser av vaccinen och har vi riskgrupperna tur och leveranserna flyter på så kanske i den medicinska riskgruppen mellan 18-69 år blir vaccinerade i april.

Tilägg 2 februari 2021

Regeringen genom EU har fått klart med en ny beställning och sammanlagt ska Sverige få 13 miljoner doser av Pfizer/Biotechs vaccin.

SÅ SKYDDAR DU MOT CORONAN

Jouni Tervalampi, 30 december 2020. Tips på hur Du skyddar dig mot coronan | tervalampi (wordpress.com)

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar